hva-er-retinol

 

Din retinol guide

Retinol er vår soleklare favoritt i hudpleierutinen. Nettopp fordi den holder akkurat det den

Lover!

 

Hva er retinol? 

Retinol er en velprøvd ingrediens som er vitenskapelig bevist å være svært effektiv for huden, og er anerkjent blant hudleger som gullstandarden for å reversere og forhindre aldring.

Kort sagt er retinol et A-vitamin som øker cellefornyelsen i huden slik at nye hudceller kan komme til overflaten raskere. På denne måten blir huden satt i reperasjonesmodus. Jevnlig bruk av retinol vil resultere i en jevnere hudtone, samtidig som det bekjemper akne og kviser siden døde hudceller ikke lenger tetter porene.

Retinol øker også og forebygger nedbrytelsen av kollagen, og bidrar på denne måten til å jevne ut og forebygge linjer og rynker. Du får en strammere og fastere hud.

 

Hvordan bruke retinol og hvor ofte?

Rens huden godt, og påfør en liten «dært» retinol på tørr hud. La den trekke inn i huden i 5-10 minutter før du påfører fuktighet. Påføres med fordel bare på kveldstid. Da er huden i naturlig reperasjonsmodus, og du vil få mer nytte av produktet.

 

Hvordan unngå irritasjon og andre bivirkninger?

Retinol kan gi noe bivirkningene som flassing og rødhet. Dette er en forventet reaksjon, da huden skal fornyes og gammel hud skal flasse av. Huden blir ofte verre før den blir bedre, ha is i magen!

Dersom du vil unngå disse bivirkningene kan du starte med en mildere retinol, Start gjerne med 2 – 3 kvelder i uka for å bygge opp toleranse. Dersom du vil få raskere resultater uten lang tilvenningstid anbefaler vi NOON sin Retinol Charisma. Den inneholder dermashield – en teknologi som

reduserer aktiveringen av nervefibrene i huden som skaper irritasjon. Dette gjør at produktene til NOON kan inneholde høyere konsentrasjon av aktive ingredienser med langt færre irritasjoner.

 

For å unngå ekstra irritasjoner i huden bør du:

  • Ikke påføre retinol på våt eller fuktig hud.
  • Ikke eksfolier eller bruk sterke syrer før påføring.

Dersom man bruker dette kan dette anvendes på morgenen, eller de kveldene man ikke bruker

retinol.

 

Ekstra tips:

Vær konsistent! Den virkelige effekten av retinol kommer til nytte etter noen måneder.

Husk å påføre produktet også på hals og brystpartiet. Huden i disse områdene er svært tynn og

eldes i likhet med ansiktet – det krever naturligvis mer produkt, men du vil takke deg selv i fremtiden.

Og til slutt, husk solkrem! Retinol gjør huden solsensitiv.