dermapen-behandling

 

Microneedling og dermapen

 

Microneedling har vært en av de mest omtalte og populære behandlingene de siste tiårene.  Dermapen er et microneedling verktøy, anerkjent som verdens mest avanserte, trygge og innovative. Den har dokumentert effekt på en rekke hudproblemer, samtidig som den gir en foryngende glød og friskhet til huden allerede etter første behandling.

 

Sliter du med hudproblemer? Les om om dermapen tilbudet hos Ciana Klinikken!

 

Hva er microneedling?

Microneedling er en teknikk hvor et roterende hjul med små nåler som han ruller over huden for å behandle akne-arr, hyperpigmentering og keratoser hos pasienter. Etter hvert som etterspørselen etter microneedling har vokst, har også teknikkene og behandlingsverktøyene blitt videretuviklet. I dag anses microneedling som den mest effektive og trygge måten å gjenskape liv i ansiktet på.

 

Kilde: Fox Vein & Laser experts

 

Hva er dermapen?

Dermapen er en australsk variant av microneedling, som er en mer avansert og innovativ versjon. Det er en motorisert penn med sterile engangsnåler som kan stilles inn til ønsket lengde, avhengig av hvor dypt i hudlagene den skal trenge, og hvilket område som behandles. På grunn av dens avanserte teknologi kan den behandle de ømfintlige områdene under øynene, på øyelokkene, øreflipper, hals, lepper og på nesen. På grunn av engangsnålene som brukes unngår du også risikoen for smitte og infeksjon.

 

Med andre ord sikrer dermapen resultater på en trygg og effektiv måte!

 

Hvordan fungerer dermapen?

Det apparatet gjør er å skape en kontrollert skade på hudoverflaten med millioner av bittesmå stikk – såkalte kanaler som frakter opp til 80% mer næringsstoffer ned i huden enn den ville gjort selv.

Behandleren velger en cocktail av næringsstoffer avhengig av hva din hud trenger, som penetreres dypt inn i huden.

Huden blir også, som følge av skaden satt i naturlig reperasjonsmodus. Dette fører til økt celledannelse, samt produksjon av kollagen og elastin, som igjen resulterer i en yngre, friskere og glattere hud.

 

Hvor ofte bør du ta dermapen?

Hvor ofte du bør ta dermapen avhenger av utgangspunkt og hva du ønsker å behandle. Man ser synlig hudforbedring allerede etter første behandling, men de langvarige og signifikante resultatene blir synlige etter 3-6 behandlinger.

 

Dette er hva utviklerne av dermapen anbefaler for de ulike behandlingene:

  • Foryngende: 3-6 behandlinger med 6-8 uker mellom hver gang.
  • Arr: 4-6 behandlinger med 2-4 uker mellom hver gang.
  • Strekkmerker: 3-6 behandlinger med 6-8 uker mellom hver gang.
  • Ujevn hudtone: 4-6 behandlinger med 2-4 uker mellom hver gang.


Etter siste behandling vil hudtilstanden fortsette å forbedre seg i påfølgende 6-12 måneder, spesielt i kombinasjon med anbefalt daglig hudpleie.

 

Hva hjelper dermapen mot?

 

– Dermapen for fine linjer og rynker

På grunn av økningen i kollagen og elastin i huden vil den bli fastere og fyldigere. Dette hjelper på å jevne ut fine linjer og rynker.

 

– Dermapen for øyelokk og under øynene

På grunn av den avanserte teknologien til dermapen, er den en av få microneedling verktøy som kan brukes på øyelokkene og under øynene.

Dersom du ønsker at huden i dette området skal bli fastere, og vil minske synligheter av linjer er dermapen et mildere alternativ til laser og injeksjoner.

 

– Dermapen for arr

Dermapen kan minske synligheten av akne-arr, kirurgiske arr, arr fra brannskader eller andre traumer. Dermapen forbedrer arrvevet og minsker synligheten av arret.

 

– Dermapen for akne

Dermapen er et fantastisk redskap å legge til når man skal få bukt med akne.

Dette fordi den åpner opp og tilfører oksygen ned i huden der akne-bakteriene ligger. Disse bakteriene trives nemlig best i miljøer uten oksygen, og slik vil hudtilstanden forbedres.

 

– Dermapen mot rødhet/Rosacea

Dermapen er en veldig god behandling å kombinere med hudpleieprodukter for å dempe rødheten som forekommer av rosacea.

Dersom du har åpne sår i huden kan du ikke ta dermapen behandling. Da må hudbarrieren heles først. Les mer om rosacea her: https://sml.snl.no/rosacea  

 

– Dermapen mot slapp hud

Som følge av skaden økes produksjonen av kollagen og elastin i huden. Dette resulterer i en strammere og fyldigere hud.

 

– Dermapen for aldersflekker

Solskader, ujevn hudtone og pigmentering.

Dermapen stimulerer til hyppigere celledannelse. Dette fører til at den gamle pigmenterte huden flasser av, og ny frisk hud kommer til syne. På denne måten behandler dermapen pigmenteringer i huden.

 

– Dermapen mot strekkmerker

Dermapen stimulerer til økt kollagenproduksjon og celledannelse. På denne måten gjenopprettes hudskadene og minimeres strekkmerkene.

 

– Dermapen for store porer

Dermapen forhindrer døde hudceller å tette porene. Slik vil porene virke mindre.

Dermapen for gravide

Det er ikke farlig å ta dermapen mens man er gravid eller ammer, men vi anbefaler det ikke. Huden er nemlig mer utsatt for å få pigmenteringer på grunn av hormonene.

 

Hvilke resultater kan du forvente av Dermapen?

Allerede etter første behandling vil du se synlig hudforbedring. Huden blir fastere, hudtonen vil bli jevnere, og porer, arr, strekkmerker og linjer blir mindre synlige.

Vi anbefaler alltid å kombinere klinikkbehandlinger med riktig hudprogram for best mulige resultater som varer!

 

Dermapen kan kombineres med maske, peel, eller mesoterapi. Vi skreddersyr behandling som passer din hudtilstand.

 

Bivirkninger og nedetid etter Dermapen behandling?

Rett etter behandling vil du oppleve å være øm og rød. Dette går som regel over av seg selv i løpet av 12-48 timer. Etter et døgn kan du også bruke sminke for å dekke til eventuell rødhet.

Smerte i forhold til behandlingen er individuell, de fleste opplever et lite ubehag, med minimale smerter.